Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Μονόδρομος ο ξεσηκωμός του λαού


Δελτίο Τύπου Οργανώσεων Λασιθίου / 12-9-2012

Μετά την τρίμηνη προπαρασκευή, απατώντας τους ψηφοφόρους της και όλο τον ελληνικό λαό ότι δεν θα προβούν σε οριζόντιες περικοπές μισθών κλπ, η κυβερνητική τρόικα εσωτερικού των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ ολοκληρώνει με ταχείς ρυθμούς το έργο των κυβερνήσεων Παπανδρέου και Παπαδήμου. Μετατρέπουν τη χώρα σε προτεκτοράτο, σε μία Ειδική Οικονομική Ζώνη όπου θα έχει καταργηθεί κάθε εργασιακό ή κοινωνικό δικαίωμα για το 99% των κατοίκων.

Μετά τo ξεπούλημα της ΑΤΕ που θα σηματοδοτήσει την τελεσίδικη διάλυση της αγροτικής παραγωγής και επικείμενη επισιτιστική κρίση σε σύντομο διάστημα, διαλύουν ότι έχει απομείνει από το ταμειακό και δημόσιο σύστημα υγείας ενώ τα σχολεία και τα ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα ανοίγουν με τρομακτικές ελλείψεις. Παράλληλα, η λίστα του ξεπουλήματος δεν έχει τέλος: λιμάνια, νερό, ενέργεια, δημόσιες υποδομές, κερδοφόρες δημόσιες επιχειρήσεις, νησιά... Και όλα αυτά γιατί; Μα για να εξυπηρετήσουν τους τοκογλύφους - δανειστές και τους τροϊκανούς που, πλέον, κυβερνάνε τη χώρα ως προτεκτοράτο και ζητούν σύνταξη στα 67 χρόνια και 6μερη εργασία!

Η Ελλάδα βρίσκεται ήδη μπροστά στη χρεοκοπία. Το 50% του πληθυσμού είναι ήδη στα όρια της φτώχειας ενώ το 25% είναι κάτω από το όριο της εξαθλίωσης. Το νέο πακέτο μέτρων που θα ανακοινωθεί αυτές τις μέρες ύψους 11,5δισ. ευρώ (ή 16 ή 18 ή 20) αποτελεί χαριστική βολή για μισθούς συντάξεις αλλά και ότι είχε απομείνει από πρόνοια. Αν περάσουν αυτά τα μέτρα η κοινωνία μας ενδεχομένως να γίνει μη αντιστρέψιμα ζούγκλα.

Ήδη, όμως το φθινώπορο βρίσκει την κοινωνία στο δρόμο του αγώνα! Από τους συνταξιούχους και τους εκπαιδευτικούς μέχρι τους ένστολους και τους γιατρούς το μήνυμα είναι σαφές: ο ελληνικός λαός δεν πρόκειται να καταθέσει τα όπλα και θα αγωνιστεί με αξιοπρέπεια και αυταπάρνηση ενάντια στην πολιτική που οδηγεί τη χώρα στην καταστροφή.

Για να μην ζήσουμε έναν εφιαλτικό χειμώνα και για να μην στερηθούν τα στοιχειώδη οι οικογένειες μας υπάρχει μία και μόνο βασική προϋπόθεση: κάθε ξεχωριστός κλάδος εργαζομένων, κάθε επιμέρους κλαδικό αίτημα και διεκδίκηση, κάθε επιμέρους ρυάκι που μάχεται τη μνημονιακή λαίλαπα να ενωθεί σε ένα ορμητικό ποτάμι που θα στείλει τώρα στον αγύριστο την κυβέρνηση και όλους όσους μας οδήγησαν στην χρεοκοπία μέσα από ενωτικούς, μαζικούς αγώνες! Ένα ορμητικό ποτάμι που θα ανατρέψει το μνημονιακό καθεστώς της χρεοκοπίας και θα ανοίξει μία νέα σελίδα για τη χώρα με το λαό στο προσκήνιο για την πραγματική δημοκρατία, την κοινωνική χειραφέτηση, την παραγωγική ανασυγκρότηση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ θα είναι στο πλευρό των εργαζομένων σε όλες τις κινητοποιήσεις που έχουν προγραμματιστεί αυτές τις μέρες και στο νομό μας και θα παλέψει για τη μαζικότητα και την επιτυχία τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου